Media zoals YouTube worden met de huidige cookie instellingen geblokkeerd.

Gebakken sierbestrating

Naast natuursteen en beton hebben wij ook een collectie gebakken klinkers en straatbakstenen. Net als bij ons aanbod in beton werken wij hier samen met diverse leveranciers. Dit zijn: De Byladt, Wienerberger en v/d Moortel. De gebakken sierstraatsteen is er in twee soorten. De vormbak en de strengpers. Het verschil tussen deze twee soorten zit in de vorm van productie.De hardheid van de baksteen bepaalt de vochtopname en daarmee de kwaliteit. Hoe minder vochtopname hoe mooier de steen blijft. 

Er zijn getrommelde (nostalgische uitstraling) en ongetrommelde (strakke uitstraling) soorten. Daarnaast zijn er gebakken straatstenen met of zonder zandkorrel (bezand of onbezand). Naast deze verschillende soorten zijn er ook steeds meer verschillende maten. De meest gangbare zijn Waalformaat, Dikformaat en Keiklinker. Ook de kleurmogelijkheden zijn legio. Dit gaat van rood, rood/bruin, geel, geel/bruin tot grijs en diep zwart.

Op bestelling leveren wij ook gebruikte gebakken klinkers.

De combinatie van de gebakken klinkers met natuursteen is zeer fraai. In onze showtuinen presenteren wij een aantal prachtige voorbeelden hiervan.

Op de homepage vind u onder de button service en tips & kenmerken, meer informatie over verwerkings- en onderhoudsvoorschriften.

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief