Media zoals YouTube worden met de huidige cookie instellingen geblokkeerd.

Wij bieden een compleet programma met de mooiste kleurencombinaties in keien, in diverse maten van klein tot groot. Robuust en grof, of mooi rond en glad, precies zoals het in uw tuin het mooiste past. Keien geven uw tuin een bijzondere sfeer en uitstraling.

De vindplaats van een kei bepaalt zijn vorm. Zo worden de grovere keien gevonden in de bergen en vinden de fraaie gladde en ronde keien hun oorsprong in het water. De toepassingsmogelijkheden van keien zijn heel divers. Wij noemen hier een aantal mogelijkheden. Uiteraard geven wij u ook graag een persoonlijk advies.

Keien worden veelal gebruikt voor stapelmuren, in waterpartijen, in vijvers, als decoratie in splittuinen, in Japanse tuinen, als borrelsteen in vijver, als sierbestrating (Maaskeien bestrating), en als vulling in schanskorven. Hele grote zwerfkeien worden vaak gebruikt als een stootrand op bijvoorbeeld parkeerplaatsen.

Een aparte groep onder de keien zijn de monolieten, ook wel zuilen genoemd. Deze hebben meestal een  hoge smalle vorm en zijn heel decoratief. Ook hier geldt dat ieder exemplaar uniek is en apart van vorm. Monolieten zijn bij ons in vrijwel alle maten te krijgen.

Grote keien kunnen ook geknipt worden zodat zij eenvoudiger te verwerken zijn bij metselwerk. Dit zijn de zogehete geknipte stenen.

 

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief